jump to navigation

Cum sa eviti o confruntare cu un tigan care se ia de tine? February 28, 2010

Posted by admin in General.
Tags:
trackback

Un specialist in arte martiale lupta numai cand este absolut nevoie – cand nu mai exista o alta alternativa. Urmati acesti pasi si veti micsora sansele de a deveni victima sau inculpat intr-un proces.

Pasi

 1. Nu va puneti in pericol. Fiti alert si sanatos, feriti-va de bautul in exces sau de droguri si controlati-va actiunile.
 2. Nu provocati sau nu sporiti un conflict. Furia in trafic este obisnuita in ziua de azi si soferul furios care va taie calea rareori gandeste logic. Mai bine uitati de incident decat sa creati un incident care se poate sfarsi cu violenta.
 3. Cultivati-va puterile de observare intr-o situatie straina. Fiti constient de mediul inconjurator. Intrebati-va „unde sunt punctele de iesire? Unde se afla un punct sigur daca as avea nevoie?”. Vizualizati un plan de scapare.
 4. Aveti grija. Urmariti pe oricine al carui comportament va creeaza disconfort. Este persoana respectiva un posibil pericol pentru dv.? anticipati ce s-ar putea intampla.
 5. Spuneti intr-un glas puternic atacatorului ca nu doriti sa va luptati. In functie de situatie, poate fi de ajuns pentru a incheia conflictul, daca nu il incheie, orice martor tocmai a vazut ca ati incercat sa evitati lupta.
 6. Stabiliti-va clar telurile. Primul tel este intotdeauna evitarea. Daca sunteti confruntat, telul devine scaparea. Daca sunteti atacat, scopul devine auto-apararea.

Sfaturi

 • Planuiti din timp pentru a reduce riscurile. Intrebati persoane despre cartierul in care se afla restaurantul la care vreti sa mergeti inainte de a va decide sa mergeti pe jos pana acolo. Ar fi mai sigur sa chemati un taxi.
 • Daca folositi o arma, asigurati-va ca atacatorul nu va putea sa vi-o ia si sa o foloseasca impotriva dv. in schimb, considerati sa va folositi mainile si picioarele pentru a pocni si a lovi.

Atentie

 • Luati in serios orice amenintare. Mai bine sa loviti decat sa deveniti o victima.

   

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: