jump to navigation

Ce sa nu faci la petrecerea firmei de sfarsit de an? February 27, 2010

Posted by admin in Craciunul, General.
Tags: ,
trackback

Mergeti la o petrecere la birou? Nu va lasati reputatia profesionala la garderoba. O petrecere la birou va da ocazia de a sarbartori cu colegii dvs. Ar trebui sa va distrati, dar aveti grija sa nu va distrati prea bine. Urmati aceste sfaturi si veti putea intra cu frunta sus in birou a doua zi.

Pasi

 1. Nu beti prea mult.
  Alcoolul va dezinhiba si va intuneca judecata. Va poate determina sa faceti lucruri pe care sa le regretati apoi. Chiar daca credeti ca rezistati bine la alcool, un cocktail sau un pahar de vin ar trebui sa fie limita dvs la o petrecere la birou. Tineti minte ca perceptia este totul. Nu trebuie sa pareti ca beti prea mult, chiar daca alcoolul nu prea are efect asupra dvs.
 2. Nu va comportati ca la un bar pentru persoane singure.
  O petrecere la birou va poate oferi ocazia de a vedea o alta latura a colegilor dvs. Totusi nu ar trebui sa incercati sa-i cunoasteti prea bine. Colegul de la contabilitate poate parea dintr-o data mai atractiv sub luminile barului, dar ar trebui sa va ignorati instinctele “animalice”. Idilele la locul de munca – sau mai rau ,o aventura de o noapte – pot fi dezastruoase.
 3. Nu flirtati si nu va comportati intr-o maniera provocatoare din punct de vedere sexual.
  Poate ca flirtul dvs este complet inocent, dar mesajul transmis colegului sa nu fie deloc asa. Vreti sa fiti respectat la un nivel profesional, asa ca pastrati aceasta latura a dvs pentru petrecerile cu prietenii.
 4. Nu va imbracati provocator.
  Daca nu v-ati imbraca asa la birou, nu va imbracat in acest fel nici la petrecerea de la birou. Bineinteles ca hainele dvs pot fi mai festive decat cele purtate de obicei, dar nu ar trebui sa fie provocatoare.
 5. Nu lasati garda jos.
  Toata lumea are tendina de a se relaxa la petrecerile de la birou. Atunci cand sunteti relaxati, lasati garda jos si dezvaluiti despre dvs lucruri pe care colegii dvs nu ar trebui sa le stie. Si alcoolul ar putea contribui la acest lucru, asa ca fiti foarte atenti.
 6. Nu spuneti glume vulgare sau deplasate.
  Regula se pastreaza si in birou si in afara lui. Glumele vulgare sau deplasate pot fi jignitoare, asa ca mai bine abtineti-va.
 7. Nu vorbiti urat.
  Se poate sa va simtiti atat de bine la petrecere incat sa uitati ca sunteti inca la birou. Abtineti-va sa vorbiti urat pentru a nu parea neprofesional.
 8. Nu barfiti.
  Doar pentru ca cineva lipseste de la petrecere nu va da nici un motiv sa barfiti despre persoana respectiva. Pe langa faptul ca nu este frumos, este posibil ca sa fie prezent vre-un amic al persoanei respective.
 9. Nu aduceti oaspeti neinvitati.
  Deseori petrecerile de la birou sunt doar pentru angajati. Nu presupuneti ca este in regula sa luati cu dvs partenerul de viata sau pe altcineva fara sa intrebati mai intai.
 10. Nu subestimati importanta comportamentului invitatului dvs.
  Daca este in regula sa aduceti un invitat, alegeti cu grija. Invitati pe cineva care se va comporta adecvat. Adica va trebui sa urmeze aceleasi reguli ca si dvs.
Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: