jump to navigation

Top 10 mituri despre piele February 26, 2010

Posted by admin in Sanatate.
Tags: ,
trackback

Cum stiti daca informatiile si sfaturile pe care le primiti in legatura cu pielea dvs sunt adevarate? Companiile care fabrica produse de ingrijire a pielii incearca sa va vanda produsele lor. Prietenii dvs probabil ca au cam tot atatea cunostinte medicale ca si dvs. Din pacate exista mai mult de 10 mituri in legatura cu pielea, insa acestea sunt cele mai des intalnite:

1. Bronzarea nu este daunatoare.
Expunerea la raze ultraviolete, UVA sau UVB, este responsabila pentru 90% dintre simptomele imbatranirii premature ale pielii. Ambele tipuri de raze pot dauna pielii cauzand riduri, imunitate scazuta la infectii, boli ale pielii imbatranite si cancer. Cat de daunatoare sunt razele ultraviolete pentru piele este determinat de expunerea totala la radiatii din timpul vietii si factorul de protectie solara propriu pielii.
2. Acneea este cauzata de ceea ce mancati.
Acneea este cauzata de productia excesiva de sebuum (ulei) si blocarea porilor pielii. Cantitatea de sebuum produs de piele este reglata doar de hormoni, nu si de mancare. Inclusiv ciocolata, mancare grasa, suc, si mancare de la fast food. Aceste alimente nu au nici un fel de efect asupra activitatii hormonale de reglare a cantitatii de sebuum secretata.
3. Dermatologii pot diagnostica orice boala de piele.
Medicina este o arta si nu o stiinta exacta. Dermatologii isi petrec cel putin 3 ani studiind diferite boli ale pielii. Din pacate, anumite persoane pot avea anumite iritatii care sa se potriveasca mai multor tipuri de boli. Dermatologii sunt pregatiti sa diagnosticheze o iritatie alcatuind o lista de posibilitati. Cateodata raspunsul la tratament ajuta in determinarea diagnosticului.
4. Antioxidantii topici reduc ridurile.
Radicalii liberi joaca un rol important in aparitia ridurilor. Prin urmare, este logic ca antioxidantii sa faca pielea sa para mai tanara. Din pacate, nu exista studii stiintifice concrete care sa arate ca un antioxidant topic este eficient. Aceste cercetari au loc in momentul de fata, dar este inca prea devreme pentru a da un raspuns concret. In acest moment, singurul produs topic care a demonstrat ca reduce ridurile este Retin-A.
5. Produsele de ingrijire a pielii “complet naturale” sunt cele mai bune.
Ce inseamna mai exact “natural”? din pacate, acest termen poate insemna aproape orice, si companiile de produse cosmetice il folosesc cum cred de cuviinta. Toate produsele cosmetice sau de ingrijire a pielii au ingrediente sintetice. Pentru ca un produs de ingrijire a pielii este facut dintr-o planta, nu inseamna ca este mai bun decat cel facut in laborator.
6. Nu pot lua herpes de la cineva care nu are iritatia.
Intelegerea modului in care functioneaza virusul Herpes Simplex este cruciala in intelegerea modului in care cauzeaza infectii pe toata durata vietii. Virusul poate fi transmis inainte ca iritatia sa apara, facand posibila infectarea dupa contactul cu o piele aparent normala.
7. Pielea uscata cauzeaza ridurile.
Ridurile sunt cauzate de multi factori pe masura ce pielea imbatraneste. Schimbarile microscopice sunt clare si nu pot fi confundate. Chiar daca o piele ridata arata mai bine atunci cand este hidratata, nu exista nici o dovada ca hidratarea are vreun efect asupra deteriorarii microscopice de la nivelul pielii. Cu alte cuvinte, produsele de ingrijire a pielii hidratante nu au nici un efect pe termen lung asupra ridurilor.
8. Produsele de ingrijire a pielii mai scumpe, sunt mai bune decat cele mai ieftine.
Pretul unui produs de ingrijire a pielii nu este sub nici o forma un idicator al eficientei. Industia cosmetica ar vrea ca lumea sa creada ca un produs scump contine vreun ingredient special care-l face mai eficient. Totusi, sunt foarte mult produse in fiecare categorie, care sunt eficiente si care nu sunt nici scumpe.
9. Bolile pielii pot fi vindecate rapid.
Anumite boli ale pielii cum ar fi infectii bacteriale, incep sa se amelioreze imediat ce incepeti sa folositi medicamentele adecvate. Totusi, multe boli ale pielii cum ar fi dermatita atipica, psoriazisul si seboreea, sunt cronice, ceea ce inseamna ca se amelioreaza mai incet in timpul tratamentului si pot reaparea dupa intreruperea tratamentului.
10. Barbatii nu au atat de multe probleme ale pielii ca si femeile.
Pielea barbatilor se rideaza la fel ca cea a femeilor, si pot contracta boli de piele ca acneea, seboreea, dermatita atipica si psoriazis, exact ca si femeile. Barbatii au in plus si probleme cu pilozitatea faciala. Ei nu cheltuiesc atatia bani pe creme anti-rid ca si femeile, sau pe alte produse de ingrijire a pielii, de asemenea nu folosesc protectie solara si nu au suficienta grija de pielea lor.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: