jump to navigation

Cum sa scapi de acnee sau cosuri? February 19, 2010

Posted by admin in Sanatate.
Tags:
trackback
Care este cauza acneei? In timpul pubertatii hormoni numiti androgeni conduc procesul de maturizare facand ca glandele sebacee ale pielii sa secrete mai mult sebuum sau ulei. Glandele sebacee sunt conectate de foliculii firelor de par. Impreuna se numesc unitati pilosebacee. Pe masura ce hormonii accelereaza procesul de maturizare in timpul pubertatii, suprafata foliculilor firelor de par se dezintegreaza mai rapid. Materialul rezultat se amesteca cu sebuumul si astupa porii. Pe masura ce glandele sebacee isi continua productia de sebuum porii se umfla cu ulei in exces.

O bacterie numita P. Acnes prezenta in mod normal in piele creste in mod accelerat in porii astupati. Astfel se produce o enzima iritativa care cauzeaza inflamarea. In acest fel se poate rupe peretele porului ceea ce permite substantelor iritante sa cauzeze si mai multa inflamare in tesutul inconjurator.

Rezultatul este formarea leziunilor acneice – puncte negre, albe, chisturi, noduli, cunoscute si sub numele de comedoane.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: