jump to navigation

Top 10 obiective turistice Spania February 13, 2010

Posted by admin in Calatorii.
Tags:
trackback

Cele mai frumoase obiective, cele mai bune muzee si cea mai buna mancare. Daca nu ati facut aceste 10 lucruri, nu ati vazut Spania.

Multe din lucrurile pe care le veti face in Spania ar trebui sa fie determinate de perioada in care sunteti acolo – sunt o multime de festivaluri excelente asa ca ar trebui sa aiba prioritate. In lista de dedesubt veti gasi 10 lucruri pe care ar trebui sa le puteti face in Spania indiferent de perioada anului in care sunteti acolo.

1. Mancati gratuit Tapas (aperitive) in Granada
A merge sa mananci “tapas” face parte din esenta vietii in Spania. Nu conteaza cat mananci, ci cum mananci – adica, o inghititura de mancare la fiecare bautura, fiecare in alt bar. Si sunt o multime de baruri, o multime de bauturi si o gramada de mancare excelenta.
Se spune ca nu primesti nimic gratuit in viata. In aproape toata Spania cam asa este, dar in Granada, aperitivele vin gratuit cu bautura comandata.

2. Cele mai importante trei muzee din Madrid
Spania a dat doi dintre cei mai importanti artisti din ultima suta de ani: Pablo Picasso si Salvador Dali. Gasiti opere ale ambilor artisti in Centro de Arte Reina Sofia.
Dar multi ar spune ca acesti doi artisti nu sunt ceea ce are mai bun de dat Spania. In schimb ar alege Museo del Prado care gazduieste excelente obiecte de arta din secolul 14 pana la secolul 19, ale unor artisti ca Velázquez, Goya si El Greco.
Muzeul Thyssen-Bornemisza completeaza acest triumvirat ale celor mai bune muzee madrilene.

3. Barcelona lui Gaudi
Arhitectura lui Antoni Gaudi este faimoasa. Indrazneata si unica – dar asta nu inseamna ca este si buna. Exista persoane care considera Sagrada Familia o cladire odioasa. Insa arta lui a adus o multime de lume in Barcelona, si la o privire mai atenta, s-ar putea sa va schimbati parerea in legatura cu arhitectura sa.

4. Alhambra din Granada
Pe dealurile din Granada se afla fortareata maura Alhambra, care proteja cetatenii orasului de invaziile crestine pentru sute de ani. In mod clar a functionat – Granada a fost ultimul oras care a cazut in timpul Reconquista, filiala spaniola a Cruciatilor.
Va puteti imagina ce veti gasi la Alhambra urmand ecuatia: luati cele mai frumoase gradini din lume, adaugati o fortareata minunata si multiplicati cu 10.
Cei mai multi viziteaza Alhambra cam in 4 ore, dar au fost si cazuri in care vizitatorii au stat mai mult. Evitati perioadele aglomerate pentru ce biletele sunt limitate.

5. Mergeti la un spectacol de flamenco
Flamenco este unic in zilele de azi – o forma traditionala de muzica folclorica care este acum la fel de vie ca in momentul in care a aparut. Flamenco poate fi auzit acompaniat de o orchestra intreaga in gradinile Alcazar din Sevilia, intr-o taverna, cantata de niste tigani beti sau din casetofonul masinii vreunui tanar.
Este dificil sa nu gasiti un spectacol de flamenco care sa nu fie orientat catre turisti – intrebati la hotel unde ar trebui sa mergeti. Ca o regula generala, daca programul cuprinde mai multe spectacole pe seara, ultimul va fi cel mai “autentic”.

6. Mergeti la o corida
Cei care apara drepturile animalelor vor fi scandalizati, in timp ce spaniolilor le place acest spectacol; insa luptele cu tauri nu mai sunt nici pe departe la fel de populare cum au fost odata. Totusi, corida ramane o parte esentiala a Spaniei si reprezinta o curiozitate aristocratica – cruzime fata de animale ritualizata, intr-o democratie vestica progresiva.

7. Castelul Alcazar si apeductele de poveste din Segovia
Majoritatea oraselor se pot lauda doar cu un singur obiectiv emblematic – Segovia are doua. Apeductele romane vechi de 2000 de ani sunt inca in perfecta stare, in ciuda faptului ca nu exista mortar care sa tina pietrele legate, in timp ce castelul Alcazar se spune ca a inspirat desenarea casteluilui din “Frumoasa din padurea adormita” de Disney (cel putin asa spun localnicii).

8. Mancati paella in Valencia
Alt cliseu, dar cand sunteti in Spania , trebuie sa incercati paella. Din pacate, restaurantele spaniole fara scrupule stiu asta si servesc o paella nedigerabila.
Din acest motiv trebuie sa alegeti restaurantul cu multa grija.
Inca un sfat: paella este preparata in multe feluri – treceti peste cea cu fructe de mare si alegeti paella Valenciana. Contine carne in loc de fructe de mare, este paella originala si este cea mai “autentica”.

9. Vizitati Sevilla
Sa vizitati Sevilla este o bucurie, daca evitati caldura groaznica din August si daca au terminat reteaua de metrou pana cand ajungeti acolo (ar trebui sa o termine secolul asta). Dar cea mai buna parte a Sevillei este catedrala cu turnul Giralda si castelul Alcazar din vecinatate cu complexul de gradini.

10. Vizitati Spania verde din Asturias si Galicia
Nord-vestul Spaniei este diferit. Pentru inceput, este verde. Apoi, acolo se bea cidru (ceva ce nu veti gasi in restul Spaniei). Nu puteti spune ca cunoasteti Spania pana cand nu ati vizitat si aceasta regiune. Nu uitati fructele de mare din Galicia, mai ales pulpo a la gallega (caracatita).

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: