jump to navigation

10 unelte de marketing pentru o afacere acasa February 11, 2010

Posted by admin in Bani.
Tags: , ,
trackback

Multi dintre cei care au o afacere cu sediul in propria casa considera ca marketingul reprezinta o cheltuiala inutila, dar nimic nu poate fi mai departe de adevar. Neavand la dispozitie o vitrina care sa atraga clientii sau oportunitati de a genera afaceri instantaneu, acest gen de afacere are nevoie de mai mult marketing, nu de mai putin.
Daca nu faceti reclama afacerii dvs, mai mult ca sigur ca aceasta va esua. Iata 10 metode de a va face reclama tinand cont de un buget.

1. Mesaje directe

Odata cu aparitia marketingului prin email, trimiterea de scrisori a cazut in dizgratie. Dar ramane o metoda ieftina de a face publicitate pentru multe industrii. Pentru a avea succes, scrisoarea dvs ar trebui sa arate profesional si sa aiba un slogan bun. Angajati un copywriter profesionist si un designer grafic daca aceste abilitati sunt peste puterile dvs. Ati putea chiar sa negociati designul sau sloganul.

2. Mesaj vocal

Chiar si mesajul de intampinare al robotului dvs telefonic va poate ajuta sa va promovati afacerea atunci cand este utilizat corect. Asigurati-va ca mesajul furnizeaza informatii in plus despre servicii sau produse, pentru ca acesta sa lucreze pentru dvs chiar si in mijlocul noptii.

3. Brosuri

Brosurile sunt inca o modalitate eficienta de a va prezenta produsele sau serviciile noilor clienti. Sunt relativ ieftine si usor de printat, pot fi distribuite prin posta sau lasate undeva unde pot fi vazute si luate. O brosura cu un aspect profesional poate convinge potentialii clienti sa va incerce produsele.

4. Comunicat de presa

Singurul lucru care este mai bun decat publicitatea ieftina este publicitatea gratuita. Si un comunicat de presa bine sincronizat si profesional poate avea exact acest rezultat. Sincronizand lansarea unui produs sau a unei promotii cu un eveniment local sau national, puteti sa-i convingeti pe editori sa va includa comunicatul de presa pe suportul lor media, fie el ziar, radio sau televiziune.

5. Studii de caz

Studiile de caz nu sunt folositoare doar pentru aplicatiile stiintifice. Studii asupra produselor dvs in actiune va pot ajuta potentialii clienti sa cunoasca mai multe despre produsul dvs si sa faca o alegere informata inainte de a cumpara.

6. Referinte

Referintele sunt probabil cel mai bun mod de a gasi noi clienti. Daca faceti ceva bine, sansele sunt mari ca lumea sa vorbeasca despre dvs. Oferirea unor servicii excelente clientilor dvs va va asigura clienti multumiti care sunt dispusi sa vorbeasca despre dvs prietenilor si colegilor lor.

7. Interviuri la radio

Daca puteti vorbi coerent despre produsele si serviciile dvs si sa le legati de evenimente curente, interviurile la radio sunt o modalitate excelenta de a atinge o audienta mare si sa va imbunatatiti baza de clienti.

8. Programe afiliate

Programele afiliate online sunt una din cele mai eficiente metode, din punctul de vedere a costurilor, de a va face reclama produselor dvs. Este la fel ca a beneficia de agenti de vanzare, dar fara chinul de a conduce angajati.

9. Un site web bine facut

Site-ul dvs web va fi prima impresie pe care o va crea compania dvs clientilor dvs. Asa ca faceti-va un site bun. Ar trebui sa furnizati informatie in legatura cu produsele si serviciile companiei dvs, intr-o maniera clara si intuitiva. Multa lume prefera sa-si faca cercetarile online inainte de a cumpara ceva, asa ca asigurati-va ca site-ul dvs lasa impresia care trebuie.

10. Publicatii online sau newsletter-uri

Atunci cand furnizati informatii interesante si educative, legate de produsele dvs, puteti transforma abonatul intr-un client fidel. Daca nu aveti timp sa va ocupati de propria publicatie online sau de propriul newsletter, puteti inscrie articolele dvs intr-o alta publicatie. Atunci cand sunteti perceput ca un expert care detine cunostintele necesare, potentialii clienti vor sti ca se pot baza pe dvs pentru a obtine informatie de calitate si produse de calitate.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: