jump to navigation

De ce unii oameni isi smulg parul din cap? February 7, 2010

Posted by admin in Sanatate.
Tags:
trackback

I: Prietena mea isi smulge propriul par din cap. De ce o face si cum se poate opri?

R: Smulgerea parului de pe cap se numeste Trichotillomania. Este un obicei nervos care incepe in copilarie. Desi multa lume scapa de acest obicei, altii raman cu acest obicei la multa vreme dupa ce au devenit adulti.
Smulgerea constanta a parului poate cauza portiuni fara par sau subtierea firului de par, acelasi lucru se intampla si in cazul genelor si sprancenelor.
Tricotillomania este de obicei cauzata de stres sever sau probleme psihologice. Este clasificata ca si o “dereglare a controlului impulsului” care este foarte apropiata de dereglarile obsesiv-compulsive.
Trichotillomania poate fi tratata cu succes cu o combinatie intre psihoterapie, antidepresive, terapie comportamentala si hipnoterapie.

I: Ce gen de coafura poate face ca parul meu sa para mai des?

R: Pentru barbati, o tunsoare scurta, in scari poate da senzatia de par mai des. Suvitele mai lungi nu vor face altceva decat sa atraga atentia asupra faptului ca aveti parul rar. Pentru femei, un bob cu lungimea pana la barbie va da mai mult volum parului. Tunsori care incadreaza fata pot face parul sa para mai des. Orice lungime care trece de umeri va face ca parul sa para si mai rar.

I: Ce boala poate cauza pierderea parului?

R: Orice schimbare in chimia organismului dvs poate declansa caderea parului. Pierderea parului de obicei incepe dupa 2-3 luni de la un soc al sistemului, datorat stresului puternic, febra foarte mare, operatii, nastere sau menopauza; sau din cauza unei probleme medicale sau nutritionale, cum ar fi o deficienta de vitamine, hipotiroidie sau chimioterapie. Chiar si inceperea unui tratament sau finalizarea lui poate cauza caderea parului.
Caderea parului datorata acestor probleme, se numeste pierderea difuza a parului sau telogen effluvium. Vestea buna este ca, desi pierdeti par de pe toata suprafata scalpului, nu veti cheli complet. Parul dvs ar trebui sa revina la normal dupa aproximativ 3 luni de la corectarea problemei.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: