jump to navigation

Cand este cel mai bine sa te muti? February 2, 2010

Posted by admin in General.
Tags:
trackback

Mutatul este dificil in orice perioada a anului, dar daca aveti un program flexibil si nu aveti anumite constrangeri de timp, exista cativa factori pe care trebuie sa ii luati in calcul atunci cand doriti sa va mutati. Tineti minte ca acesti factori pot face parte dintr-o negociere cu seful dv. daca sunteti relocalizat sau daca primiti un post nou.

Programa scolara

Daca aveti copii, este cel mai bine sa faceti mutarea in functie de calendarul scolar. Vara reprezinta un moment ideal, pentru ca copiii au trecut intr-o alta clasa si si-au luat la revedere de la prietenii de la scoala. Daca planuiti sa va mutati imediat dupa finalul scolii, nu ii lasati prea mult timp copilului sa se obisnuiasca cu ideea de mutare, sa isi ia ramas bun de la prieteni si de la casa. Atunci cand stabiliti data, aranjati in asa fel incat sa fiti la noua casa cu cateva saptamani inaintea inceperii scolii astfel incat copiii sa poata despacheta si sa isi faca noi prieteni.

Vor fi mai bine pregatiti pentru anul scolar daca au timp sa se obisnuiasca cu noua casa. Prea multe schimbari pot fi daunatoare performantelor si starii lor emotionale.

Ce este bun pentru copiii dv, este bun si pentru dv. Ca parte a procesului de acomodare, luati-va liber cateva zile pentru ca dv si copilul dv sa aveti timp sa vedeti noua scoala, sa va intalniti cu cativa profesori si sa gasiti mijloacele potrivite de transport. Atat dv, cat si copilul dv veti fi mai bine pregatiti si astfel tranzitia va fi mai usoara.

Sarbatori si ocazii speciale

Daca se poate, evitati sa va mutati inainte de sarbatori mari, cum ar fi Craciunul, Hannukah sau Ramadanul, pentru ca aceste sarbatori sunt prilejuri de a va reuni cu familia si prietenii. Zilele de nastere, aniversarile si alte evenimente familiale pot fi un moment dificil. Acordati-va destul timp in noua casa inainte de inceperea sezonului de sarbatori pentru a putea cunoaste noi oameni si pentru a simti ca faceti parte dintr-o comunitate. Mai bine chiar, mutati-va imediat dupa o sarbatoare. Sarbatorile reprezinta un moment bun pentru despartiri si reuniuni finale.

Tineti cont de anotimpuri

Multi oameni sunt de acord ca vara reprezinta cel mai bun timp pentru mutari. Copiii sunt in vacanta, vremea este aproape tot timpul buna si prietenii sunt disponibili pentru a va ajuta. Daca vreti sa va mutati in aceasta perioada, o perioada in care se fac destul de multe mutari, asigurati-va ca verificati programul companiei care va va transporta lucrurile inainte de a confirma data de mutare. Va trebui sa fiti bine organizat pentru a va asigura ca compania respectiva are un camion disponibil la data ceruta de dv si pentru perioada de timp necesara.

Chiar daca este mai costisitor sa va mutati vara, nici iarna nu este un anotimp ideal pentru a va muta. Transportul este dificil, atat pentru dv si familia dv, cat si pentru compania de transportat mobila. Lucrurile transportate in conditii de inghet pot suferi pagube. Daca va mutati de la un climat la altul, pot aparea pagube produse de apa atunci cand modul de transport al lucrurilor trece de la un climat rece la unul cald. Inghetarea si dezghetarea provoaca cele mai mari daune daca lucrurile nu sunt impachetate cum trebuie.

Schimbarile rapide si severe de climat provoaca pagube asupra lemnului si asupra unor feluri de plastic. Daca aveti multe antichitati valoroase, e mai bine sa platiti mai mult si sa le mutati cand vremea este mai buna.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: