jump to navigation

Cu ce sa te imbraci cand nu ai bani? Cumpara haine scumpe la preturi mici! January 30, 2010

Posted by admin in Bani.
Tags:
trackback

Nu va opriti din cumparat, faceti schimb cu prietenii

Este usor sa fii la moda atunci cand aveti bani. Dar este mult mai greu sa fii la moda atunci cand nu prea aveti bani. Iata cum sa aratati bine cu bani putini intr-o lume materiala:

Redefiniti cuvantul “vanzare”

Pare usor, dar pentru a economisi bani pe haine va trebui sa renuntati la vanzarile cu reduceri mici (15% reducere si un cadou la fiecare cumparatura) si sa asteptati vanzarile cu reduceri mari (40% este bine; 50% sau mai mult inseamna ca platiti cam cat a dat vanzatorul).

Nu va opriti din cumparat

Nu vi se pare normal? Ei bine, comparati-o cu un fel de dieta si aduceti-va aminte cum e cand nu mai mancati dulciuri si mancaruri bogate in carbohidrati pana ce va pierdeti controlul si va infruptati din toate felurile de mancare interzise. Infricosator, dar se poate intampla si in cazul cumparaturilor (si datoria acumulata la cartile de credit va poate costa o mica avere). Satisfaceti iubitorul de moda din dv. cu tratatii mici: dv. stabiliti cantitatea si frecventa cumparaturilor. Platiti cu bani cash.

Cumparati in timpul sezonului

Sigur, lucrurile costa mai putin la finalul sezonului sau in afara lui. Si este in regula daca doar cautati ceva mai vechi sa purtati. Dar daca va place moda (si va place, altfel nu ati mai citi acest articol), ar trebui sa cumparati in perioada cat mai apropiata sezonului pe cat se poate. Altfel veti da banii pe lucruri ce vor fi demodate pana la inceputul urmatorului an.

Faceti schimb cu prietenii

Prietenii care poarta aceeasi marime ca dv. (si au gusturi asemanatoare cu dv.) sunt foarte pretiosi. Puteti chiar sa faceti ceva la scara mai mare si sa organizati o intalnire speciala pentru astfel de schimburi unde toata lumea vine si schimba pantofi, haine, etc.

Scapati de snobul din interiorul dv.

Cautati prin magazinele cu reduceri si prin cele second hand. Cumparati lucruri de baza din magazinul de unde va cumparati si prosoapele de hartie. Daca va plac antichitatile, cautati prin targuri si piete.

Faceti-va propriile haine

Invatati cum sa va faceti propria imbracaminte la masina de cusut sau cum sa transformati blugii mai vechi intr-o fusta noua. Reciclarea inseamna o imbunatatire rapida: volane la marginea fustei de anul trecut, o funda la sandalele vechi de 3 ani.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: