jump to navigation

Cele mai proaste obiceiuri atunci cand esti stresat! January 26, 2010

Posted by admin in Sanatate.
Tags:
trackback

Iata 5 din cele mai comune obiceiuri proaste

Daca tindeti sa raspundeti la stres prin metode mai putin sanatoase, dv. mariti impactul negativ al stresului asupra sanatatii dv. prin cresterea nivelelor de stres si prin crearea unor noi probleme de viata si de sanatate. Urmatoarele obiceiuri reprezinta niste cai comune de raspundere la stres, impreuna cu unele din efectele negative si niste idei despre cum sa schimbati obiceiul sau sa ii micsorati impactul.

  • Obiceiul prost #1 – Consumarea de prea multa cofeina: Multi oameni consuma cofeina zilnic, fapt demonstrat si de popularitatea cafenelelor. Si in timp ce cafeaua ocazionala nu o sa va dauneze prea mult, este important sa tineti minte ca cofeina este de fapt un drog si exista oameni care sunt dependenti de cofeina.

    Mai comuna si mai posibila este dependenta usoara de cofeina, cea in care oamenii folosesc cofeina pentru a se trezi dimineata, o folosesc in timpul zilei pentru a preveni o posibila lipsa de cofeina si apoi somnul le este deranjat de cofeina, facandu-i sa se trezeasca a doua zi obositi si avand nevoie de energia data de cofeina pentru a trece si de urmatoarea zi. Pe masura ce ciclul continua, cofeina afecteaza si nivelele de stres.

  • Obiceiul prost #2 – Fumatul: Fumatorilor li se poate parea ca o tigara mai ii scapa de stres. De fapt, atunci cand sunt stresati, o tigara li se pare aproape necesara si renuntatul la fumat poate parea imposibil. (Partial din cauza dependentei fizice si partial din cauza obiceiului si a altor factori sociali si a stilului de viata, se zice ca renuntatul la fumat este la fel de dificil ca si renuntatul la heroina!). Din pacate, se stie ca tigarile reprezinta un cost mare – din punct de vedere financiar si din punct de vedere al sanatatii – si pentru ca fumatul mai degraba provoaca stres, nu elibereaza stresul, trebuie luat in considerare renuntatul la fumat.
  • Obiceiul prost #3 – Bautul peste masura: Multi oameni cred ca un pahar de vin reprezinta o cale buna de a va relaxa la finalul unei zile obositoare si majoritatea doctorilor si cercetatorilor sunt de acord, citand studii care demonstreaza ca vinul rosu este benefic sanatatii inimii. Totusi, bautul excesiv poate cauza probleme in orice zona din viata unei persoane, provocand mult mai mult stres pe termen lung. Daca sunteti genul de persoana care are probleme in a se limita la 1-2 pahare, si chiar daca beti moderat, dar realizati ca aceasta este singura dv. metoda regulata de management a stresului, cel mai bine pentru dv. este sa incercati alte metode de detensionare.
  • Obiceiul prost #4 – Cheltuitul excesiv: Oamenii au multe cai de a scapa de stres sau de a face sa se simta mai impliniti. In timp ce cumpararea unui cadou pentru dv. din cand in cand poate sa va ridice moralul, cheltuitul excesiv pe lucruri pentru a scapa de stres sau ca sa va simtiti bine in legatura cu dv., cheltuitul unor bani pe care nu ii aveti pe niste lucruri de care nu aveti nevoie poate cauza doar stres financiar pe termen lung si sa va provoace sentimente de rusine, o familie zdruncinata si sa adauge stres.
  • Obiceiul prost #5 – Mancatul excesiv din cauza stresului: Majoritatea oamenilor isi reduc din stres mancand inghetata uneori, dar daca mancarea unor mancaruri nepotrivite devine mecanismul principal de descurcare cu stresul, aceasta poate duce la o sanatate compromisa, greutate excesiva si stres in plus din cauza acestor efecte.

Alte raspunsuri nesanatoase si obiceiuri proaste sunt autosabotarea si rabufnirile asupra celor din jur, putandu-se ajunge pana la punctul in care duceti un stil de viata dezechilibrat.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: