jump to navigation

Care este cel mai potrivit televizor pentru tine si cum il alegi? January 23, 2010

Posted by admin in Bani.
Tags:
trackback

Inainte de a cumpara un nou televizor, faceti-va un plan si luati in calcul factori precum pretul, tipul si marimea. Cumparatul dintr-un impuls poate duce la alegeri proaste, asa ca atunci cand stiti ce doriti, fiti un consumator inteligent si tineti-va de plan.

Pretul

Inainte de a va grabi la magazin, uitati-va la ce bani aveti si analizati-va un pic bugetul. Poate ca visati la un televizor plasma cu o diagonala mare, dar nu se merita sa va riscati siguranta financiara. Nu va ingrijorati, indiferent de cat de multi bani aveti de cheltuit, o sa gasiti un televizor care sa va placa.

Unde va sta – marimea si greutatea

Masurati spatiul in care veti pune televizorulul. Unele televizoare au peste 50 kg si mutarea lor poate fi dificila. Daca veti urca pe scari pentru a ajunge la locuinta dv., ganditi-va un pic inainte. Luati in calcul marimea camerei si alegeti un televizor potrivit pentru camera respectiva. Din moment ce magazinele sunt mai mari ca o sufragerie, un televizor va parea mai mic la magazin.

Tipul de televizor

Atunci cand luati in calcul pretul, marimea si greutatea, cel mai probabil veti ajunge sa alegeti intre diferite tipuri de televizoare. Vreti un televizor HD cu posibilitati plug&play? Vreti un televizor cu ecran plat sau ceva care sa stea pe o masuta sau pe podea? Cunoscand ce fel de telelvizor doriti, veti micsora aria de cautare si veti putea determina cel mai convenabil pret in cadrul grupului ales. Totusi, este bine sa vizitati magazinele pentru a va decide ce tip de televizor va place cel mai mult.

Caracteristici

In afara unei imagini superbe la un pret mai bun, ce doriti de la un televizor? Vreti sa fie digital, sa puteti bloca anumite canale sau sa fie compatibil cu camera digitala pe care o detineti? Ce ziceti despre un sunet mai bun sau picture in picture? Ganditi-va la un televizor ca la cumpararea unei masini, cand luati in calcul ce caracteristici sa mai adaugati – primiti exact ceea ce platiti si cu cat are mai multe caracteristici, cu atat mai mare va fi pretul.

Intrari si iesiri audio/video

Acest detaliu este destul de important in cumpararea unui telelvizor. Modelele mai ieftine nu au la fel de multe intrari si iesiri precum cele mai scumpe. Acest fapt poate fi o probleme daca aveti mai multa aparatura, precum un DVD player, un video, o camera digitala etc.. Exista multe solutii, dar ele costa. Luati in calcul costul rezolvarii problemelor de intrari/iesiri inainte de a cumpara un telelvizor si ganditi-va dinainte la posibile adaugari.

Durata garantiei

Majoritatea producatorilor ofera garantii de un an. Garantiile sunt importante pentru ca astfel defectele sunt reparate gratuit.

De unde sa cumparati

Vreti sa cumparati de la un magazin local sau pe Internet? Magazinele locale sunt bune pentru ca va puteti vedea televizorul pana sa il luati acasa si veti fi fata in fata cu vanzatorul. Cumparatul online inseamna cumparatul de acasa. Magazinele online ofera unele dintre cele mai mici preturi. Indiferent ce cumparati, luati in calcul taxele de livrare si de depozitare daca obiectul trebuie returnat.

Cum sa ii intelegeti pe vanzatori

Un vanzator lucreaza pe baza de comision sau nu? Sunt ei experti in domeniul lor sau doar suplinesc lipsa altor oameni? Adevarul este ca nu stiti sigur aceste fapte. Totusi, daca va inarmati cu multe cunostiinte si stiti exact ce doriti, exista mai putine sanse sa fiti convins sa cumparati ceva nu doriti sau de care nu aveti nevoie. Tineti minte, vanzatorii doar isi fac meseria si, indiferent de cat de tare se straduie ei, in final, este decizia cumparatorului.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: