jump to navigation

Cand este momentul potrivit ca sa iti iei un catelus? January 18, 2010

Posted by admin in General.
Tags:
trackback

Angajamentul de a fi un bun stapan

Cumpararea unui catelus necesita un angajament pe viata din partea dv.. Cainii pot trai pana la 15 ani daca sunt sanatosi, asa ca aceasta decizie trebuie gandita inainte. Este esential sa doriti un caine pentru motivele potrivite, altfel si dv., si cainele va veti simti mizerabil.

Motivele gresite

Vreau sa fac bani de pe urma catelusilor

O cale grozava de a va ingropa in datorii este sa aveti grija de foarte multi catelusi noi-nascuti. Costurile cresterii cainilor pot fi astronomice si se pot intampla accidente care sa implice atat mama, cat si puii nou-nascuti. Cresterea de caini este cel mai bine facuta de oameni care fac acest lucru drept meserie si cresc caini in scopul obtinerii unui temperament ideal. Cresterea de caini pentru bani reprezinta un mit.

Copiii mei vor un caine

Copiii nu vor fi principalii ingrijitori ai cainelui, dv. veti fi. Copiii nu sunt pregatiti pentru o asemenea responsabilitate si se plictisesc rapid odata ce cainele devine ceva obisnuit. Daca cumpararea unui caine pentru copii reprezinta doar o scuza pentru ca sa va luati unul pentru dv., atunci va rugam sa continuati cu alegerea unui caine, dar tineti minte ca va trebui sa rezolvati orice problema, mica sau mare, referitoare la caine.

Vreau un caine care sa ma protejeze

Orice caine care latra va fi un caine bun de paza, dar mai degraba decat a fi un motiv pentru cumpararea unui caine, acesta este doar un beneficiu obtinut in urma cumpararii. Luarea unui caine pentru a va proteja poate reprezenta o greseala periculoasa, pentru ca un caine prost dresat poate fi cauza unor rani serioase si a unor procese variate. Un caine nu reprezinta o unelta si nu trebuie folosit ca una. Un caine este pentru viata, nu pentru cateva ore de munca atunci cand este intuneric afara sau cand nu sunteti acasa.

Vreau ceva care sa ma iubeasca

Un caine nu exista pentru a va satisface nevoile emotionale, indiferent cat mult v-ati dori asa ceva. Cainii sunt niste entitati separate si trebuie ingrijiti, dresati si vaccinati.

Care este motivul potrivit?

Singurul motiv pentru care ar trebui sa va luati angajamentul de ingrijire a unui caine este pentru ca doriti ca in viata dv. sa existe un animal de companie. Ar trebui sa va pregatiti sa petreceti mult timp la veterinar in primele saptamani, sa dati destui bani pe mancare de calitate si sa va dresati cum trebuie cainele, fapt ce necesita mult timp si effort.

Reprezinta un angajament mare si o gaura importanta in bugetul dv., dar vor exista si recompense pe masura.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: