jump to navigation

De ce sa va cumparati o bicicleta si sa mergeti pe ea? January 15, 2010

Posted by admin in Bani.
Tags:
trackback

Multi oameni merg cu bicicleta din motive multe si diferite. Iata topul celor mai bune 5 motive pentru care ar trebui ca si dv. sa mergeti cu bicicleta.

 1. Pentru corpul dv.
  Mersul cu bicicleta este benefic sanatatii. Iata cateva beneficii ale mersului pe bicicleta:
  – O forma mai buna a sistemului cardiovascular
  – Mai multa forta
  – Un echilibru si o flexibilitate mai buna
  – Cresterea rezistentei
  – Cresterea numarului de calorii arse
  Mersul cu bicicleta poate fi facut de persoane de orice varsta, de la copii pana la anii batranetii, cand incheieturile imbatranite nu permit exercitii mai grele, precum alergatul.
 2. Pentru starea dv. mentala
  S-a dovedit ca mersul pe bicicleta va elibereaza de stres. Indiferent daca mergeti doar din placere sau cu un scop anume, veti ajunge la destinatie fiind mai relaxat, mai energic si mai fericit.
  In plus, mersul pe bicicleta reprezinta pur si simplu o placere.
  Cu cat stati mai mult pe bicicleta, cu atat este mai greu sa fiti serios tot timpul.
 3. Pentru comunitatea dv.
  Mersul pe bicicleta este benefic si persoanelor din jurul dv.. Veti putea sa mergeti in locurile unde trebuie sa ajungeti si astfel va fi o masina in minus pe sosea.
  Nu aduceti cu dv. mirosul pe care il genereaza o masina si chiar puteti interactiona cu oamenii pe masura ce va miscati. De pe bicicleta, puteti saluta un vecin, un copil, puteti simti mirosul de mancare iesit dintr-o casa apropiata si veti reprezenta o prezenta umana prietenoasa pe strazi.
  De asemenea, un fapt important: mersul pe bicicleta nu afecteaza mediul inconjurator. Bicicletele nu polueaza aerul si nu consuma petrol sau benzina. Si energia si materialele folosite pentru a produce un automobil ar putea fi folosite pentru a crea 100 de biciclete.
 4. Pentru confort
  Exista un factor de confort pe care il veti descoperi atunci cand veti merge cu bicicleta. Spatiile de parcare cele mai bune sunt intotdeauna garantate, indiferent unde va duceti. Blocajele de circulatie nu va vor face probleme.
  Desi masinile sunt mai bune pentru calatorii mai lungi, veti descoperi ca pentru calatorii scurte sau prin trafic greu, puteti calatori la fel de repede sau chiar mai repede pe bicicleta dv.
  Ati fost vreodata la un festival mare sau un concert intr-un parc undeva, genul de eveniment care atrage atatia oameni incat devine problematic chiar si sa ajungeti acolo? Mersul cu bicicleta este solutia perfecta. Va duceti acolo, legati bicicleta cu lantul de un stalp si asta e tot. Nu trebuie sa va duceti cu ore inainte pentru a prinde un loc de parcare sau sa fie nevoie sa parcati la cativa kilometri distanta de eveniment. Si nu va trebui sa stati ore bune in trafic pentru a pleca de acolo odata ce totul s-a terminat
 5. Pentru portofelul dv.
  Fiecare kilometru parcurs cu masina costa, mai mult sau mai putin in functie de vehicul.
  Aceasta cheltuiala apare din cauza costurilor de petrol, de ulei, de intretinere a masinii etc., costuri care cresc atunci cand conduceti mai mult. Aceste costuri nu includ costurile ascunse ale detinerii unui vehicul, cum ar fi deprecierea, taxele si asigurarile. Acesti factori fac ca costul real per kilometru de operare a unei masini sa fie mai mare.
  Cand incepeti sa inmultiti costul per kilometru al operarii unei masini cu distanta strabatuta, puteti calcula usor cati bani veti economisi prin mersul cu bicicleta.
  Si daca trebuie sa platiti si parcari, taxe si altele, nu uitati sa includeti si acest factor in cheltuiala totala.

Mergeti cu bicicleta pentru dv.

Atunci cand mergeti cu bicicleta, faceti o multime de lucruri bune, multe din ele fiind in beneficiul celorlalti. Dar in ultima instanta, cel care beneficiaza cel mai mult sunteti chiar dv., printr-o sanatate mai buna, o stare mentala mai calma, o crestere a increderii in fortele proprii si chiar printr-o crestere a contului bancar.

Deci, pentru toate aceste motive, mergeti cu bicicleta. Chiar daca nu salvati lumea astfel, macar va veti distra incercand!

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: