jump to navigation

Cele mai cunoscute mituri ale acordarii primului ajutor vara! January 12, 2010

Posted by admin in Sanatate.
Tags: ,
trackback

Vara reprezinta un timp pentru distractii si vreme buna. Familii stand pe plaja sau la picnicuri prin parc sunt des intalnite in timpul verii.
Curgerea de sange din nas si arsurile solare sunt de asemenea des intalnite. Vreti sa stiti ce puteti face in cazul acestora si al altor accidente de vara?
Multe accidente de vara au remedii conventionale de tratare acasa care sunt, pur si simplu, gresite. Iata cele mai comune mituri de acordare ale primului ajutor, care nu va ajuta – unele v-ar putea chiar rani.

1. Indepartarea unui ac de albina

Scoaterea cartii de credit din portofel pentru a razui si indeparta acul unei albine va face doar ca acul sa aiba mai mult timp pentru a pompa venin in dv.. Scoateti acul afara, cu cat mai repede, cu atat mai bine!

2. Datul capului pe spate atunci cand va curge sange din nas

Curgerile de sange din nas sunt mai comune in caldura si in aerul uscat al verii. Mamele vor spune copiilor sa dea capul pe spate pentru a opri sangele sa nu curga pe imbracamintea copiilor. Adevarul este ca lasarea capului pe spate doar va face sa inghititi sange.

3. Urinatul pe o intepatura de meduza

Aceasta este un fel de gluma rautacioasa. Urina va functiona doar daca este acida. Majoritatea oamenilor nu au o urina acida. Otetul functioneaza mult mai bine.

4. Ungerea de unt pe o arsura

Doar daca arsura era a unei felii de paine! Uleiurile si untul prind caldura si inrautesc arsurile solare. Aveti nevoie de ceva cu care sa calmati pielea? Incercati aloe.

5. Suptul sangelui dintr-o rana provocata de o muscatura de sarpe

Taierea unei rani provocate de o muscatura de sarpe si sugerea veninului afara functioneaza doar in filmele cu cowboy. Nu va ajuta victima si este o cale de a duce infectia si veninul atat in victima, cat si in salvator.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: