jump to navigation

Top 10 clisee la filmele Horror January 4, 2010

Posted by admin in General.
Tags: ,
trackback
1. Impiedicatul
Ati alergat de sute de ori in viata. De cate ori v-ati impiedicat in timp ce sprintati? Este de presupus ca niciodata. Dar daca sunteti urmarit de Jason, Freddy sau Chucky, imediat veti cadea la pamant! Exista niste cazaturi grozave in “Friday the 13th“, “Bay of Blood” si “Mindhunters”.

2. Pisici nebune
Multi oameni au pisici pe durata intregii lor vieti si niciodata nu li se intampla ca pisicile sa sara asupra lor dintr-un loc intunecat, scuipandu-i. Dar in filmele horror, o pisica mereu va ataca oameni. Acest cliseu a fost parodiat in “Scary Movie 2”.

3. Febra lunii pline
Intr-un film horror atunci cand este prezentat un fundal cu o luna plina, intotdeauna va canta o bufnita sau se va auzi un urlet de lup in departare. Intotdeauna.

4. De-a v-ati ascunselea
Oamenilor le face placere sa fuga si sa se ascunda la etajul casei, acolo unde o posibila scapare este mult, mult mai dificila. De asemenea le place sa se ascunda in dulapuri si sifoniere – de preferat cele dezordonate, unde cu siguranta ceva va cadea si va face zgomot. Scenaristul/ Regizorul M. Night Shyamalan a inversat in mod inteligent acest cliseu, punand monstrul sa se ascunda intr-un dulap.

5. Spuneti “NU”
Daca ceva se simte bine, nu o faceti. Oricine face sex, se drogheaza sau mananca un desert delicios intr-un film horror va muri urmatorul.

6. Ar fi trebuit sa va luati un V8
Un motor V8, adica. De ce masinile niciodata nu pornesc atunci cand victima incearca sa le porneasca si cand criminalul se apropie din ce in ce mai mult? Un alt scriitor/regizor, Victor Salva, a inversat acest cliseu in “Jeepers Creepers”, facand masina eroului nu numai sa porneasca, dar sa treaca peste personajul negativ de cateva ori.

7. Lucrul care nu voia sa moara
Atunci cand un criminal sau un monstru pare mort, el sau ea nu este niciodata. Intotdeauna va fi o resurectie, uneori chiar doua (cine poate uita faimoasa scena cu cada de baie din “Fatal Attraction”?). Eroul va vedea intotdeauna cum personajul negativ vine spre el, chiar daca eroul este cu spatele la el. Daca el nu il vede, un prieten va omori definitiv personajul negativ.

8. Dezbina si cucereste
Este incredibil cum atunci cand 2 oameni stiu ca in preajma se afla un criminal nebun, ei oricum decid sa se desparta pentru a ii cauta pe care lipsesc (sunt morti).

9. Cea mai frumoasa fata sau cel mai atragator baiat intotdeauna mor  primii
Pare a fi justitie poetica, nu?

10. “Asteapta aici, o sa ma intorc imediat”
Cele mai faimoase ultime cuvinte. Stiti prea bine ca acea persoana va muri. Probabil filmul horror cel mai nou si care sa contina multe clisee este remake-ul “House of Wax” din 2005. Contine toate aceste clisee (singura exceptie fiind faptul ca la punctul 2, pisica a fost inlocuita de un caine).Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: