jump to navigation

Top 10 filme horror pe care orice fan ar trebui sa le vada December 29, 2009

Posted by admin in General.
Tags:
trackback

1. The Shining (1980)

Jack Torrance (Jack Nicholson), sotia sa Wendy (Shelley Duvall) si inteligentul, dar introvertitul lor fiu cu puteri paranormale Danny (Danny Lloyd) se muta in labirintul imens al unui hotel-statiune din inzapezitii Munti Stancosi, acolo unde vor avea grija de hotel pe perioada iernii si se pregatesc pentru lunga si singuratica lor sedere. Totul pare perfect, cu exceptia faptului ca hotelul Overlook este bantuit si ei nu au cum sa ajunga inapoi la civilizatie.

2. The Cell (2000)

Catherine Deane (Jennifer Lopez) lucreaza la dezvoltarea unei noi tehnologii experimentale care ar permite accesul direct in mintea unei alte persoane. Intre timp, agentul FBI Peter Novak (Vince Vaughn) urmareste un criminal in serie care inchide femei in celule de sticla si le ineaca. Novak reuseste sa identifice vinovatul, dar singura cale de a salva cea mai recenta victima a criminalului este ca Catherine sa foloseasca tehnologia experimentala pentru a intra in mintea ucigasului.

3. Saw (2004)

Ce ai fi dispus sa faci pentru a-ti salva propria viata? Ce ai face daca te-ai trezi inlantuit de o conducta intr-o camera si nu ai avea la indemana decat un fierastrau manual? Ce ai face daca fierastraul nu ar putea taia prin lantul gros, prin conducta sau prin lacat? Ar putea totusi taia prin carne si oase…Aceasta este premiza lui Saw, un film terifiant care ne prezinta 2 eroi incarcerati (Cary Elwes, Leigh Whannel) care trebuie sa supravietuiasca unui joc mortal pentru a putea salva si alte potentiale victime.

4. Open Water (2004)

Desi vastul ocean poate fi cu greu numit limitat, asa pare atunci esti singur in apa rece si aproape inghetata, inconjurat de rechini. In mare bazat pe o poveste adevarata, exact acest lucru se intampla unui cuplu (Daniel Travis, Blanchard Ryan): atunci cand scafandrii se intorc la suprafata apei la ora stabilita pentru plecare, ei sunt socati sa vada ca barca inchiriata a disparut. Rechinii incep sa le dea tarcoale.

5. Cube (1997)

Atunci cand 6 oameni aparent normali se trezesc prinsi intr-un labirint de cuburi in miscare fara o cale de scapare, ei trebuie sa foloseasca tot ce au pentru a supravietui. Ei nu isi aduc aminte cum au ajuns in cub si nu isi dau seama de ce au parte de o asemenea soarta nemiloasa. Nu au apa sau mancare si dupa ce trec prin cateva camere, ei descopera ca unele camere contin capcane mortale.

6. Alien (1979)

Pe o planeta extraterestra, o iscoada este atacata de o creatura care se lipeste de fata sa. Iscoada este dusa inapoi la nava, unde se descopera – prea tarziu – ca fiinta extraterestra a lasat un ou in corpul omului. Ca toate ouale incubate, creatura noua iese din ou, dar oamenii vor descoperi ca numai usor nu este sa omori aceasta creatura, care incepe sa pandeasca echipajul si sa ii omoare unul cate unul. Extraterestrul-Mama alege sa se lupte cu Sigourney Weaver si iese unul din cele mai bune filme ale anilor ’70.

7. 13 Ghosts (2001)

Desi acest film este un remake al unui film din 1960, filmul nou este mult mai bun. Prinsi in noua lor casa, care este de asemenea bantuita, de pereti miscatori si nivele care se interschimba, o familie ajunge in fata unor entitati diabolice care vor sa distruga tot ce le iese in cale – si spre deosebire de fantomele traditionale, aceste fantome pot si vor sa raneasca oameni! In afara familiei, alte 3 persoane ajung blocate inauntrul structurii diabolice.

8. Dawn of the Dead (2004)

Un alt remake, dar din nou foarte bun. Sa fii blocat intr-un mall cu tot ce este necesar pentru a supravietui nu pare asa de rau. Dar in momentul in care zombie care mananca carne intra inauntru si cand trebuie sa treci prin mase de zombie ca sa scapi din mall, atunci devine chiar urata situatia.

9. Tourist Trap (1979)

Un grup de adolescenti intr-o calatorie ajung intr-un oras in care se afla un psihopat cu puteri telekinetice (Chuck Connors). Ca intr-un motel de pe marginea drumului, adolescentii se cazeaza, dar nu mai parasesc locul. Psihopatul incepe sa isi foloseasca talentul pentru a ii tine ostatici pe tineri si pentru a ii omori unul cate unul cu ajutorul animatelor manechine, care ii tineau companie.

10. The Haunting (1963)

Dr. John Markway (Richard Johnson) este un profesor care experimenteaza cu tot felul de forme ale fenomenelor paranormale.El decide sa formeze un mic grup de studiu, invitandu-i sa petreaca cateva nopti in izolata casa Hill, renumita nu numai pentru ca este bantuita, ci si pentru ca este blestemata.Nu dureaza mult pana ce Luke (Russ Tamblyn), Theodora (Claire Bloom) si Eleanor (Julie Harris) sunt prinsi intre peretii casei. Pereti care se inchid si nu vor permite nimanui sa paraseasca casa.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: