jump to navigation

Cum sa iti iei cainele sau pisica in vacanta cu tine in strainatate? December 28, 2009

Posted by admin in Calatorii.
Tags: ,
trackback
Daca va place sa calatoriti cu animalul de companie cateva sfaturi va vor ajuta sa va bucurati de vacanta dvs.In ziua de azi, sunteti bineveniti in multe hoteluri, parcuri sau alte destinatii de calatorie cu animalul dvs de companie, asa ca daca va hotarati sa calatoriti impreuna cu acesta, iata ce puteti face pentru a va face calatoria mai placuta si mai sigura.

  1. Mergeti la veterinar. Rugati veterinarul sa emita un certificat de sanatate care sa ateste ca animalul dvs de companie poate calatori si nu are nici un fel de boala contagioasa. Daca va pierdeti catelul si ajunge intr-un adapost, va va fi mai usor sa-l luati acasa daca aveti un certificat cu vaccinurile facute.
  2. Asigurati-va ca animalul dvs are zgarda si o tablita pe care sa scrie numele si adresa. Daca va separati de animalul dvs aveti mult mai multe sanse sa-l regasiti daca poarta la gat o tablita cu adresa dvs si cu numarul dvs de telefon. Ganditi-va si la posibilitatea de a-i monta un microcip, acesta este foarte util mai ales daca isi pierde zgarda si tablita de identificare.
  3. Aduceti cu dvs multe medicamente. Daca animalul dvs e sub tratament, aduceti cu dvs suficiente medicamente ca sa va ajunga pe toata durata calatoriei. Ar fi o buna idee sa aveti cu dvs si o reteta pentru medicamentele animalului de companie in caz ca medicamentele acestuia se pierd.
  4. Catelul dvs se comporta frumos? Comportamentul este o componenta importanta atunci cand planificati o calatorie cu animalul de companie. Este important de luat in calcul daca animalul dvs stie sa asculte cateva comenzi simple. Faptul ca nu va asculta ar putea fi tolerat la dvs acasa, insa atunci cand calatoriti s-ar putea sa deranjeze foarte mult. Daca este nevoie, mai exersati cateva comenzi acasa sau cu un profesionist.
  5. Se intelege bine cu alte animale? Un animal care este sociabil – sau unul care este obisnuit sa fie printre straini sau langa alte animale – va tolera stresul unei calatorii mult mai bine fata de unul care e obisnuit sa stea doar cu dvs. Daca animalul dvs de companie nu este unul foarte sociabil, mai bine il lasati in grija cuiva pe durata calatoriei dvs.
  6. Care este cel mai bun mod de a calatori? Majoritatea celor care calatoresc cu animalul de companie opteaza pentru masina. Calatoria cu avionul poate fi foarte stresanta insa nu imposibila daca o planificati din timp. Contactati companiile aeriene pentru a vedea care este politica de calatorie, astfel veti putea lua cele mai bune decizii.
  7. Exersati mersul cu masina. Daca animalul dvs merge cu masina doar pentru a ajunge la veterinar, luati-l in mici calatorii cu masina si recompensati-l pentru a intelege ca mersul cu masina este un lucru bun.
  8. Investiti intr-o cusca portabila de calitate. Daca mergeti cu avionul va trebui sa aveti o cusca portabila acceptata de compania aeriana. Aceasta va va mentine animalul de companie in siguranta si in masina.
  9. Destinatia dvs este potrivita pentru animalul dvs de companie? Nu este nimic mai rau decat sa ajungeti seara tarziu si sa aflati ca hotelul dvs nu accepta animale de companie. Sunt multe hoteluri si moteluri care accepta si animale de companie asa ca verificati si faceti-va rezervarile din timp.
  10. Faceti un bagaj si pentru animalul dvs. Pe langa documentele care atesta sanatatea animalului de companie, asigurati-va sa aduceti si carnetul acestuia de sanatate, medicamente, cateva jucarii preferate si mancarea lui obisnuita.
Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: