jump to navigation

Cum sa scapi de o respiratie urat mirositoare? December 22, 2009

Posted by admin in Sanatate.
Tags: , , ,
trackback

Cum sa ii ajutati pe tineri sa combata respiratia urat mirositoare

Adolescentii au destule griji pe cap, fara a mai adauga pe lista si respiratia urat mirositoare. Din pacate, respiratia urat mirositoare reprezinta o problema dentara comuna care afecteaza milioane de oameni zilnic. Din moment ce adolescentii se afla intr-o faza a vietii cand ei se bazeaza puternic pe felul in care sunt perceputi de restul lumii, respiratia urat mirositoare poate reprezenta un obstacol mare pentru un adolescent.

Ce provoaca o respiratie urat mirositoare?

Respiratia urat mirositoare poate fi cauzata de multi factori, inclusiv o proasta igiena orala, anumite feluri de mancare, probleme dentare sau medicale necunoscute, o gura uscata si anumite schimbari si alegeri in stilul de viata.

O proasta igiena orala reprezinta principala cauza a respiratiei urat mirositoare. Bacteriile din particulele de mancare care raman in sau printre dinti pot putrezi acolo si pot emite mirosuri. Folosind ata dentara zilnic si spalarea pe dinti de 2 ori pe zi pot preveni aceasta problema.

Mancarurile grele si picante pot cauza de asemenea o respiratie urat mirositoare.

Aceasta se datoreaza faptului ca mirosul acestor mancaruri este scos din plamanii nostri dupa ce mancarea este absorbita in sange.

Conform studiilor dentare, aproximativ 85% din oamenii cu o respiratie urat mirositoare persistenta (cunoscuta si sub numele de halitoza) au o conditie dentara care provoaca aceasta respiratie. Aceste conditii pot fi :

 • O igiena orala proasta
 • Boala a gingiilor
 • Carii
 • Cancer oral
 • Gura uscata
 • Bacterii ale limbii

Este important sa eliminam orice problema medicala sau dentara, care ar putea cauza respiratia urat mirositoare. Daca respiratia urat mirositoare este rezultatul unei probleme dentare, apa de gura nu va face decat sa mascheze mirosul si nu va vindeca problema.

Schimbarile in stilul de viata si alegerile facute pot de asemenea contribui la respiratia urat mirositoare, mai ales in cazul adolescentilor. Utilizarea tutunului, problemele de alimentatie si aparatul dentar sunt doar cateva exemple de schimbari si alegeri.

Lupta impotriva respiratiei urat mirositoare

Odata ce o problema medicala sau dentara a fost scoasa din ecuatie, urmatorii pasi ii pot ajuta pe adolescenti sa scape de respiratia urat mirositoare.

 1. Nu folositi produse care contin tutun
 2. O alimentatie corecta
 3. Mergeti la dentist regulat
 4. Folositi ata dentara odata pe zi
 5. Periati-va dintii si limba de doua ori pe zi

Adolescentii care poarta aparat dentar ar trebui sa fie si mai grijulii atunci cand vine vorba de igiena dentara, pentru ca particule de mancare pot ramane prinse in aparatul dentar.

Igiena orala

Este esential ca adolescentii sa invete care sunt beneficiile unei bune igiene orale, devreme in viata. O buna igiena orala este de obicei pricipala modalitate de a elimina respiratia urat mirositoare si alte probleme dentare.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: