jump to navigation

Cum sa gatiti folosind bere? December 16, 2009

Posted by admin in Mancare.
Tags: ,
trackback
Este logic sa gatiti cu bere. Berea are mai multe in comun cu mancarea pe care o mancam decat alte bauturi care se folosesc la gatit. Contine cereale, ierburi, apa si drojdie. Adaugarea de bere la o reteta ii poate schimba radical caracterul. Poate evidentia anumite ingrediente, ajuta la amestecarea aromelor sau doar adauga un pic de aroma mancarii dvs.Nu va fie teama sa experimentati atunci cand gatiti folosind bere.

Bineinteles ca toti am auzit de aluatul cu bere sau de recentul fenomen, pui cu bere la conserva, dar puteti sa si experimantati. Un bun inceput poate fi o paine facuta cu bere. Reteta pentru o astfel de paine o puteti gasi in aproape orice carte de bucate, insa nu e neaparat necesara. Doar inlocuiti cu bere o parte sau tot lichidul folosit la reteta dvs obisnuita pentru paine. Sau inlocuiti vinul cu bere atunci cand faceti Coq au vin.

Trebuie sa tineti minte cateva lucruri atunci cand experimentati gatitul cu bere. Ca si cu toate celelalte lichide, atunci cand gatiti cu bere veti lasa lichidul sa scada, fapt care va face ca aromele sa se intensifice. De exemplu, daca faceti un sos cu bere in loc de apa sau supa, alegeti o bere mai dulceaga pentru ca nu va doriti un sos amar.

Inca ceva ce trebuie sa tineti minte este ca aromele delicate ale berii favorite pot disparea daca o fierbeti prea mult. Multe beri sunt apreciate pentru aroma lor. Aceasta aroma provine din uleiurile plantelor folosite in prepararea berii, uleiuri ce dispar rapid atunci cand sunt fierte. Deci daca doriti sa pastrati aroma berii intr-o supa, de exemplu, incercati sa adaugati un pic de bere dupa ce ati redus temperatura. Daca doriti sa obtineti aromele bogate ale berii brune intr-o tocanita, adaugati-o la inceput si fierbeti-o la un loc cu restul ingredientelor, asa cum ati face in mod normal. Aroma berii va ramane in tocanita si se va amesteca cu aromele celorlalte ingrediente.

Nu gatiti niciodata folosind o bere pe care dvs nu ati bea-o. Daca nu va place ca bautura, exista mari sanse ca sa nu va placa daca o folositi intr-o reteta.

Cel mai important este sa experimentati. Teoretic, orice reteta care necesita un lichid de orice gen poate folosi bere in locul acelui lichid. Ganditi-va bine inainte.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: