jump to navigation

Ce jucarii sunt interzise pentru copii? December 12, 2009

Posted by admin in General.
Tags: ,
trackback

Jucariile periculoase sunt peste tot. Milioane de jucarii periculoase sunt retrase de pe piata din motive diverse. Elementele cele mai intalnite care fac o jucarie periculoasa sunt: magneti, plumb sau parti mici detasabile. Daca vreti sa fiti siguri ca in casa dvs nu exista jucarii periculoase, iata elementele care pot face o jucarie periculoasa.

1. Magneti

Verificati ca jucariile sa nu aiba magneti. Orice fel de magneti existenti in jucarii pun jucaria respectiva pe lista jucariilor periculoase. Daca magnetul este complet acoperit sau incastrat in material gros care nu poate fi mestecat sau spart, este in regula. Daca vreti sa fiti cu adevarat siguri, indepartati orice jucarie magnetica de copilul dvs.

2. Plumb
Plumbul este periculos pentru ca este otravitor. Exista detectoare care pot preciza nivelul de plumb din vopsea.


3. Parti mici/ detasabile
Majoritatea jucariilor periculoase au parti mici ce pot fi detasate si inghitite. Verificati toate jucariile pentru parti detasabile sau mici despre care credeti ca ar putea fi periculoase pentru copiii dvs. Fie scoateti acea bucata din jucarie, fie dati la o parte jucaria cu totul.

4. Potrivirea cu varsta
Este periculos pentru copii sa se joace cu jucarii care sunt menite unor copii mai mari. Acest fapt este adevarat mai ales in cazul bebelusilor. Este dificil sa tineti jucariile periculoase departe de copiii mai mici. Totusi, verificati daca jucariile sunt menite pentru copii de varsta copilului dvs.

5. Jucarii retrase
Este important sa verificati daca genul de jucarii pe care le cumparati au fost rechemate in fabrica recent.

In general, folositi-va judecata si aveti grija la jucariile periculoase care pot ajunge pe mana copiilor. Din cand in cand, verificati jucariile copiilor pentru rupturi sau uzari care pot sa le faca periculoase.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: