jump to navigation

Care sunt cele mai mari atractii turistice in China? December 9, 2009

Posted by admin in Calatorii.
Tags: , ,
trackback

China este o tara mare si extraordinara, intinzandu-se de la deserturile din vest pana la oceanul din est. Din punct de vedere cultural, China are una din cele mai bogate istorii dintre toate civilizatiile, intinzandu-se pe o perioada de 5000 de ani.

1. Orasul Interzis

Orasul Interzis, sau Palatul Muzeu, se afla in centrul Beijingului, in nordul Pietei Tiananmen, unde se afla faimosul portret al lui Mao Zedong pe zidul purpuriu al palatului. Aici a fost palatul regal pentru dinastiile Ming si Qing, din anul 1420 pana in 1912, cand ultimul imparat Pu Yi a abdicat. A intrat in Patrimoniul Cultural UNESCO in 1987.

2. Marele Zid Chinezesc

Marele Zid se intinde de-a lungul Chinei pe 6700 km. In timp ce ultima constructie a avut loc dupa anul 1368 in timpul dinastiei Ming, constructia Zidului a inceput acum mai mult de 2000 ani. De fapt, Marele Zid este alcatuit din mai multe ziduri care se interconecteaza, construite in timpul mai multor dinastii si de mai multi conducatori .

3. Razboinicii de teracota

Descoperita in 1974 cand un localnic facea sapaturi pentru o fantana, armata de teracota a fost ingropata in anul 210 d.Ch de catre primul imparat al dinastiei Qin. Armata este alcatuita de mii de statui de dimensiune 1:1, fiecare avand trasaturi unice, avand stiluri de armuri diferite, in functie de gradul lor. Muzeul Armatei de Teracota este localizat in Xi’An, provincia Shanxi.

4. Muntii Karst din Yangshuo

Acesti munti sunt faimosi pentru frumusetea lor. Localizati in sudul Chinei, in provincia Guangxi, acestia pot fi cel mai bine vazuti din Yangshuo, un oras mic langa Guilin, un mare oras din provincia Guangxi.

5. Fluviul Yangtze si Digul Celor Trei Defileuri

Cel mai bine vazut printr-un tur cu barca pe Fluviul Yangtze, Digul celor Trei Defileuri este o minune a arhitecturii moderne. Digul este cel mai mare din lume, dar si cea mai mare centrala hidroelectrica. Raul insusi este al treilea cel mai lung din lume si cele Trei Defileuri sunt atractia cea mai mare a turului cu barca.

6. Jiuzhaigou

Valea Jiuzhaigou este o vale naturala formata in provincia chineza Sichuan. Un exemplu minunat al peisajului variat din China, Jiuzhaigou este faimoasa pentru lacurile sale si pentru cascadele cu mai multe nivele. Este populata de numeroase sate tibetane, deci este un loc superb de vizitat pentru a vedea si experimenta cultura locala tibetana.

7. Palatul Potala, Lhasa

Acum un muzeu chinez, Palatul Potala reprezenta casa lui Dalai Lama, conducatorul spiritual al tibetanilor buddhisti. Faimos pentru peretii sai albi impunatori ce inconjoara palatul rosu interior, cladirea se afla la peste 3700 de metri inaltime. Palatul Potala se afla in Lhasa, capitala Regiunii Autonome Tibet.

8. Bund, Shanghai

Bund, care inseamna indiguire, reprezenta casa celor mai puternici oameni de afaceri din Shanghai la finalul anilor 1800 si inceputul anilor 1900. Bund reprezinta un loc grozav pentru a vedea exemplele istoriei arhitecturale bogate a Shanghai-ului, unul din ele fiind cladirea HSBC, construita in 1923 si despre care se zice ca ar fi “cea mai luxoasa cladire dintre canalul Suez si Stramtoarea Bering.”

9. Panda Uriasi

La 3 ore distanta de Chengdu, capitala provinciei Sichuan, se afla Rezervatia Naturala Wolong, cea mai mare rezervatie de panda din China. Centrul construit aici incearca sa asigure perpetuarea speciei de panda uriasi. Turistii pot observa panda in habitatul lor natural si pot ajuta cercetatorii sa hraneasca si sa se joace cu aceste animale frumoase, aflate pe cale de disparitie.

10. Modernitatea din Hong Kong
Puteti vedea China moderna – si Asia – la cel mai inalt nivel tehnologic, vizitand Hong Kong-ul. Plimbarea pe strazile din Kowloon ofera calatorului posibilitatea de a vedea unele dintre cele mai frumoase arhitecturi moderne din China, dominata de Turnul Bancii Chineze.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: