jump to navigation

Cum sa nu iti crape pielea iarna? December 6, 2009

Posted by admin in Sanatate.
Tags: , ,
trackback

Ingrijirea pielii depinde de sezon. Pe timpul verii sunteti ocupate cu protectia solara si auto-bronzante, in vreme ce pe timpul iernii veti fi preocupate de hidratare pentru ca pielea dvs se usuca. Dar de ca se usuca piele pe timplu iernii? Iata de ce: vremea rece distruge stratul de lipide care protejeaza pielea de uscare. Pentru a va pastra pielea hidratata chiar si pe ce mai rece vreme urmati aceste sfaturi.

Hidratati, hidratati, hidratati!

Daca nu va veti hidrata pielea pe timpul iernii aceasta se va crapa. Aveti nevoie de un produs hidratant macar odata pe zi, poate chiar de doua ori. Si nu au nevoie doar mainile si picioarele dvs de un plus de ajutor. Iata cele 4 zone principale pe care trebuie sa va concentrati atentia iarna aceasta.

1. Fata

Cheia este sa stiti ce tip de piele aveti. Daca aveti pielea uscata veti dori sa folositi un produs de curatare hidratant urmat de o crema hidratanta. Pentru pielea foarte uscata exista si produse speciale foarte eficace.

2. Buzele

Daca va lingeti buzele, nu le veti umezi. Buzele retin mai putina umezeala decat alte parti ale corpului, asa ca ele tind sa se usuce mai rapid. Un simplu balsam pentru buze ajuta, precum si crema de galbenele.

3. Tot corpul

Cu cat este mai uscata pielea, cu atat mai intensa veti dori sa fie hidratarea. Produsele hidratante se folosesc cel mai bine dupa dus. Frecati pe pielea umeda si lasati 90% din crema sa intre in piele. (Sfat: veti dori sa nu faceti bai lungi si calde in timpul iernii, ele provoaca cele mai multe pagube pielii.)

4. Mainile si picioarele
Pentru maini, daca tineti o crema de maini la indemana, va veti pastra pielea supla. Puteti incerca sa va aplicati crema pentru picioare inainte de culcare si apoi sa va puneti ciorapi pentru timpul noptii pentru a ajuta picioarele sa nu se usuce.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: