jump to navigation

Cat de bine iti poti simti propriul corp? December 4, 2009

Posted by admin in Sanatate.
Tags:
trackback
Perceptia propriului corp este de natura psihologica. Este influentata de respectul de sine si de cat de mult va valorati si, la randul ei, influenteaza respectul de sine si felul in care va evaluati. Inseamna modul in care va percepeti corpul fizic si cum simtiti ca va percep altii. Nu este bazata pe adevar, ci pe ceea ce dvs. considerati a fi adevarat. Perceptia asupra corpului se schimba constant. Este sensibila la schimbarile dv de stare, la mediul inconjurator si la experientele dvs. Este formata din toate experientele avute si de persoanele din jurul dvs – parinti, modele in viata, presa si oameni care va dau o idee despre ce inseamna sa va pretuiti corpul. De exemplu, daca ochii albastri sunt pretuiti intr-o familie pentru ca aproape toti din familie au ochi albastri, oricine este nascut cu o alta culoare a ochilor se va simti mai putin parte din aceeasi familie.

Acestia isi vor dori sa aiba ochii albastri. Acest fapt influenteaza negativ respectul de sine si poate ajunge sa aiba impact asupra pretuirii de sine.

Prin urmare, perceptia asupra propriului corp nu este doar ce vedeti in oglinda, dar si ce simtiti atunci cand va ganditi la propriul corp si la felul in care va simtiti in corpul dvs. Daca va simtiti rusinati, constienti de propriul corp si tematori, atunci aveti o perceptie negativa asupra propriului corp. Daca va simtiti confortabil si increzator in propriul corp, atunci perceptia este pozitiva.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: