jump to navigation

Cum sa scapi de cearcane? December 3, 2009

Posted by admin in Sanatate.
Tags:
trackback

Ce bine ar fi daca ar exista o pastila magica care sa faca venele albastrui de sub ochi sa dispara sau culoarea inchisa a pielii sa se deschida si sa fie la fel cu restul pielii.

Din pacate nu exista nicio pastila magica pentru a face sa dispara cearcanele cu care v-ati nascut. Da, este adevarat. Cearcanele le mosteniti de la parintii dvs.

Exista insa vreo cale de a scapa de cearcane?

Trei tipuri de cearcane

1. Hiperpigmentare

Cearcanele datorate hiperpigmentarii apar de obicei la femei cu pielea mai inchisa la culoare (din Africa, estul Indiei sau cu descendenta latina).

Hiperpigmentarea este cauzata de existenta unei cantitati in exces de melanina.

2. Vene albastrui

Pe masura ce imbatranim, pielea din jurul ochilor se subtiaza, lasand sa se vada venele de dedesubt. Aceste cearcane apar de obicei la femeile cu piele mai deschisa la culoare.

3. Circulatia proasta a sangelui

Aceste cearcane de obicei tind sa fie umflate. Sunt cauzate de obicei de o circulatie proasta a sangelui sau de retentie de apa sub ochi. Cearcanele umflate care nu se reduc in timp sunt ereditare.

Pentru a determina cauza aparitiei cearcanelor dvs, apasati cu degetul pielea. Daca pielea se deschide la culoare pentru cateva momente, cauza este o circulatie proasta a sangelui. Daca nu se deschide la culoare, cauza este hiperpigmentarea.

Cum sa tratati cearcanele

Cearcanele datorate hiperpigmentarii pot fi tratate cu laser la medic. Totusi, se pare ca acest tratament nu functioneaza mereu si se pare ca laserul poate mari cantitatea de pigment in piele. Cel mai bine folositi solutii topice cu acid kojic. Si ceremele cu hidrochinona sunt eficiente. Ambele substante ajuta la deschiderea culorii pielii cearcanelor.

Daca aveti cearcane umflate, dormiti pe spate cu capul mai sus. Puteti trata si cu pliculete de ceai negru. Mai intai raciti rapid pliculetele de ceai negru. Puneti pliculetele de ceai racite peste ochii dvs. Taninul din ceaiul negru ajuta la reducerea umflaturilor.

Daca cearcanele umflate sunt constante si nu dispar niciodata, mergeti la medic pentru a vedea ce fel de tratament trebuie sa urmati.

Camuflarea cearcanelor

Pentru a masca cosmetic cearcanele, folositi creme pentru ochi care contin particule care difuzeaza lumina. Pentru cearcanele mai inchise la culoare folositi un anticearcan cremos.

Inainte de aplicarea anticearcanului aplicati pe piele un gel pentru ochi. Aplicati anticearcanul in puncte peste venele albastrui, cearcane inchise la culoare, si tamponati, nu frecati niciodata, astfel incat anticearcanul sa fie aplicat uniform pe toata suprafata din jurul ochiului.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: