jump to navigation

Cum sa faci bani daca esti tanar? December 1, 2009

Posted by admin in Bani.
Tags:
trackback

La 18 ani în mod normal dacă nu eşti un tip sau o tipă care să vrea să se dezvolte singur sau să îşi focuseze pregătirea într-un anumit domeniu, există şanse foarte mari să ai cunoştinţe doar despre geografia României sau integrale şi derivate. Cum poţi să valorifici aceste chestii în schimbul unor bănuţi pentru o excursie la munte sau măcar pentru ţigările (FUMATUL DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII!) pe care le fumezi într-o lună? Cam greu de realizat nu-i aşa?

Totuşi câteva modalităţi care nu presupun un mare efort şi în plus sunt cât de cât fun există din punctul meu de vedere.

1. Să presupunem că eşti genul school addicted şi chiar te pricepi la chestiile care ţi se predau la şcoală. Adică eşti bun la matematică, română sau o limbă străină. Cum poţi să monetizezi aceste pasiuni ale tale? “Consultanţă” dom’le, sau meditaţii…asta e calea. Pune frumos mâna pe o publicaţie locală care are rubrică de mica publicitate, sau intră pe un site care dispune de acest feature şi postează un anunţ. “Băiat serios, cu freza pe o parte, devreme acasă, foarte bun în rezolvarea ecuaţiilor de gradul n ofer meditaţii elevilor din clasele V-VIII contra cost.” Dacă practici un preţ bun şi chiar eşti bun în domeniul pentru care oferi “consultanţă” vestea se va duce repede şi ofertele vor veni. O dată cu primii părinţi mulţumiţi vor veni şi următorii cu odrasla de mânuţă. Îţi trebuie doar un minim de perseverenţă, pasiunea pentru o materie ce se cere la un examen şi vei reuşi să îţi scoţi iubita la un film pe banii tăi.

2. A doua metodă pe care o propun dacă îţi plac plimbările în aer liber, prin parcuri este să pui mâna tot pe un ziar local de publicitate şi să scrii un anunţ care sună astfel: “Nu îţi chinui animalul de companie şi îl ţine închis în casă 24 de ore din 24. Este şi el un suflet. :-D Nu ai timp să îţi scoţi căţelul, pisica, puiul de tigru sau peştele din acvariu la plimbare? Eu sunt persoana potrivită pentru a te ajuta. Contra unei sume modice vei avea când te intorci acasă un animal mulţumit şi fericit.” Cred că aţi înţeles ideea chiar dacă am strecurat mai sus şi un gram de umor. Credeţi-mă că poţi scote bani frumoşi din activitatea asta. Ia-ţi rolele, mp3 playerul şi o să te simţi bine…asta numai dacă iubeşti animalele.

3. A treia metodă este una şi mai placută decât cele de mai sus din punctul meu de vedere. Cui nu îi place să facă poze? După ce termini “programul şcolar” ia-ţi aparatul şi ieşi la făcut poze. Ce o să faci cu acele poze? Deschide un browser şi accesează cu încredere următorul link http://newsin.ro/index.php?hid=foto&cid=colaboreaza sau linkul acesta http://www.istockphoto.com/index.php sau ăsta http://www.mediafaxfoto.ro/devino_fotograf.php. Orice eveniment din oraşul tău sau zona geografică în care te locuieşti poate să îţi aducă bani. Un meci de fotbal, o expoziţie, o premieră la teatru, un miting, o campanie de curăţenie în parcurile sau pădurile din/de lângă oraşul tău este un bun prilej de făcut poze care vor fi căutate de cei care cumpără fotografii de la NewsIn sau Mediafax. Vei fi plătit pentru fiecare poză achiziţionată de către clienţii acestor agenţii de presă. Trebui doar să nu fii comod şi să mergi la evenimentele de genul ăsta şi cine ştie? Poate a doua zi îţi vei admira poza într-un cotidian central. Nu trebuie să fii specialist…doar să fii acolo unde se petrece acţiunea. Documentează-te la începutul săptămânii pentru ca să afli ce evenimente vor avea loc în următoarele 7 zile la tine în oraş sau judeţ, fă-ţi un plan şi treci la acţiune. Şi dacă totuşi nu ai chef să faci fotografie de presă mai ai o posibilitate…fotografia de stock. Faci poze şi le vinzi pe http://www.istockphoto.com/index.php. Poţi scoate bani foarte frumoşi din fotografiat…şi dacă pe mine nu mă credeţi citiţi aici nişte oameni care chiar câştigă bani din această activitate.

Eu unul vă urez succes şi sper că veţi reuşi într-o măsură mai mică sau mai mare să deveniţi independeţi financiar încă de la 18 ani.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: