jump to navigation

De ce in vreme de criza merita sa iti cauti un loc nou de munca? November 28, 2009

Posted by admin in General.
Tags: , ,
trackback

Renuntarea la locul de munca este intotdeauna o decizie dificil de luat. Insa exista situatii in care este cazul sa va ganditi foarte serios daca ar trebui sa va dati demisia sau nu.

  1. Compania la care lucrati este intr-o situatie dificila, pierde clienti, bani si exista posibilitatea de a intra in faliment.
  2. Aveti o relatie foarte proasta cu seful dvs. Poate ati lipsit mult de la munca sau nu v-ati dovedit demn de incredere, sau poate ca atitudinea sefului fata de dvs este neplacuta. Daca ati incercat sa reparati aceasta relatie insa nu s-a putut este cazul sa va ganditi sa va schimbati locul de munca.
  3. Viata dvs s-a schimbat. Poate ca v-ati casatorit sau aveti un copil, iar salariul si beneficiile nu mai sunt suficiente. Este cazul sa va cautati ceva mai bun pentru a va putea sustine familia asa cum se cuvine
  4. Valorile dvs nu se potrivesc cu cele ale firmei. Poate ca aveti nevoie de un loc de parcare, iar firma nu ofera asa ceva, poate ca va simtit incorsetat atunci cand doriti sa va influenatati munca, dar compania are o structura ierarhica. Indiferent de motive, daca convingerile dvs nu se potrivesc cu cele ale companiei, atitudinea dvs va fi afectata in mod evident.
  5. Nu  va mai face placere sa veniti la munca si nici ceea ce faceti nu va mai place. Indiferent ce s-a schimbat, daca aveti oroare de a merge la munca ar trebui sa va dati demisia.
  6. Politica companiei dvs nu vi se pare etica. Poate ca conducerea minte clientii in legatura cu calitatea produselor. Poate ca fura informatii de la concurenta. Indiferent care e problema, nu ramaneti intr-o firma a carei politica nu vi se pare etica.
  7. V-ati comportat la munca intr-un mod nepotrivit. Poate ca ati lipsit mult nemotivat sau nu v-ati facut treaba bine, sau poate pur si simplu ati capatat o reputatie proasta. Odata ce aveti o reputatie proasta cu greu o mai puteti schimba. Mai bine demisionati cat mai puteti.
  8. Nu va intelegeti bine cu colegii dvs. Indiferent care este motivul, daca nu puteti lucra cu colegii dvs, schimbati-va locul de munca si aveti grija ca situatia sa nu se repete.
  9. Nivelul mare de stres de la munca va afecteaza viata si sanatatea. Fiti atenti sa nu va epuizati si daca situatia nu se schimba rapid cautati alt loc de munca.
  10. Simtiti ca stagnati si ca va plafonati. Daca responsabilitatile dvs sunt prea limitate si daca nu aveti cum sa avansati in cadrul firmei, este cazul sa va dati demisia.
Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: