jump to navigation

Esti un ecologist convins? Ce produse trebuie sa folosesti? November 27, 2009

Posted by admin in Natura.
Tags:
trackback

Conceptul de a trai ecologic poate fi un pic coplesitor. Multi vor sa scada impactul pe care il au asupra mediului, dar li se pare prea greu, prea scump sau pur si simplu nu stiu de unde sa inceapa.

Nu este prea dificil si nici nu trebuie sa fie prea scump. Iata cum puteti incepe o viata mai “ecologica”.

 1. Becuri economice fluorescente
  Aceste becuri le pot inlocui usor pe cele incandescente, atat acasa cat si la birou, avand un impact redus asupra mediului inconjurator. Aceste becuri nu doar consuma foarte putina energie, dar au si o durata de viata mult mai mare (de aproximativ 10 ori mai mare decat becurile incandescente).
 2. Cap de dus cu jet redus de apa
  Combinand apa cu aerul, se pastreaza senzatia si efectul de jet puternic de apa, reducand consumul zilnic de apa cu 20%.
 3. Purificator de apa
  Apa imbuteliata reprezinta una dintre cele mai mari risipe de resurse in ziua de azi. Nu creste doar productia de sticle de plastic care nu sunt biodegradabile, ci si consumul de petrol. Alegand un purificator de apa, puteti folosi apa de la robinet, astfel impactul dvs asupra mediului va scadea.
 4. Sistem electric cu celule solare
  Folosirea energiei soarelui nu este o idee complet noua. Celulele solare pot fi costisitoare, dar daca o alegeti poate inlocui complet sursele de electricitate traditionale, fiind o investitie care de amortizeaza in timp.
 5. Masini hibride
  O masina hibrid este una care poate merge si cu benzina, dar si cu electricitate. Desi masinile hibride nu emit dioxid de carbon, limiteaza cantitatea care intra in atmosfera. Aceste masini ecologice pot fi un pic mai scumpe, dar economisiti bani pe benzina si reduc cu pana la 30% emisiile de gaze.
 6. Bumbac organic
  Bumbacul organic pare destul de greu de gasit, insa incepe sa apara din ce in ce mai des pe piata, si asta pentru un motiv foarte bun. Bumbacul obisnuit este cultivat folosindu-se o cantitate impresionanta de chimicale, in vreme ce cel organic este usor de crescut si cultivat fara niciun fel de pesticide, ierbicide, insecticide sau fertilizatori chimici.
 7. Bicarbonat de sodiu
  Aceste este ingredientul de baza pentru multe retete de detergenti facuti in casa. Este o substanta incredibil de versatila care poate improspata aproape orice. Bicarbonatul de sodiu poate inlocui pastele care albesc dintii, aditivii pentru spalat rufe si chiar si deodorantul daca este folosit cum trebuie.
Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: