jump to navigation

Cum sa faceti un pilaf gustos simplu? November 25, 2009

Posted by admin in Mancare.
Tags:
trackback

Pilaful de orez este o modalitate simpla de a face mancare de orez astfel incat sa ramana pufos si lejer. La pilaf, boabele trebuie sa ramana separate si sa nu formeze cocoloase. Aceasta reteta poate fi folosita ca si garnitura de fiecare data cand doriti sa mancati orez.

Ingrediente

* ½ ceapa mica tocata
* 1 lingura ulei vegetal
* 1 lingura unt
* 400 g supa de pui
* Sare si piper
* 1 ceasca orez pre fiert

Pasi

1. Incingeti o tigaie anti-aderenta cu diametrul de 25 de cm pe foc mediu si adaugati ulei
2. Atunci cand este fierbinte, adaugati untul si ceapa si sotati pana cand se fragezeste ceapa, cam 2-3 minute. Adaugati putina sare si piper. Daca folositi supa la conserva, nu mai puneti sare pentru ca supa e suficient de sarata
3. Amestecati si orezul. Acoperiti fiecre bob cu putina grasime din tigaie. Acest pas cheie pastreaza boabele separate
4. Gatiti orezul 30 secunde amestecand ca sa nu se lipeasca
5. Adaugati 1 3/4 ceasca de supa sau apa si fierbeti. Imediat ce a inceput sa fiarba, dati focul mai mic si fierbeti la foc mic si acoperiti bine
6. Lasati sa fiarba la foc mic 12 minute, amestecati o data si acoperiti din nou. Daca nu mai e lichid in tigaie adaugati inca ¼ ceasca de lichid.
7. Mai lasati pe foc 5 minute apoi gustati. Daca orezul nu este gata inca, mai adaugati ¼ ceasca de lichid, si mai fierbeti la foc mic pentru inca 3 minute, apoi inchideti focul si lasati orezul acoperit, pentru inca 5-10 minute
8. Gustati din nou, atunci cand orezul este gata, amestecati cu o furculita si serviti

Sfaturi

* Folositi pe cat posibil supa facuta in casa
* Orezul prefiert este un tip de orez care a fost fiert un scurt timp inainte de a fi decorticat. Din cauza aceasta are o culoare maronie. Desi erte prefiert, acest orez se fierbe mai greu decat cel alb.
* Se pot adauga multe ingrediente pentru a face pilaful mai aromat: frunze de dafin, patrunjel, cimbru sau oregano, sau diferite legume. Puteti de asemenea experimenta cu diferite tipuri de supe.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: