jump to navigation

Cum sa faceti Tzatziki traditional November 23, 2009

Posted by admin in Mancare.
Tags:
trackback

Acest sos traditional grecesc din iaurt, castravete si usturoi poate fi folosit ca si aperitiv sau ca sos pentru diverse feluri de mancare. Cheia pentru un tzatziki bun este textura cremoasa care-i permite sa fie consumat simplu, intins pe paine sau ca condiment.

Ingrediente:

  • 2 cesti de iaurt
  • 4-10 catei de usturoi, tocat marunt
  • ½ ceasca castravete ras sau tocat
  • 1 lingura ulei masline
  • 2 lingurite suc de lamaie

Preparare:

Preparati toate ingredientele din timp. Amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie intr-un castron de dimensiuni medi. Amestecati incet iaurtul, asigurandu-va ca se amesteca complet cu uleiul. Adaugati usturoiul, dupa gust si apoi castravetele.
Amestecati pana cand devine omogen. Garnisiti cu verdeata si serviti racit bine.

Sfat:

Puteti adauga marar sau menta. Verdeata trebuie sa fie foarte fin tocata si nu mai mult de 1-2 linguri. Gustul este minunat!

Pastrare:

Tzatziki poate fi pastrat in frigider cateva zile. Daca apare lichid in exces doar scurgeti-l.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: