jump to navigation

Cum sa iti dai seama ca esti alergic? November 21, 2009

Posted by admin in Sanatate.
Tags:
trackback

In vreme ce alergiile pot cauza o gama vasta de simptome, anumite semne va pot arata ca este foarte posibil ca alergenul dvs sa fie un anumit tip de aliment si nu un alt element din mediu.

1. Urticarie

Urticaria nu este mereu cauzata de alergii alimentare – uneori poate fi cauzata de medicamente sau mediu, si uneori de o combinatie de afctori. Urticaria are aspectul unei iritatii rosii si inflamate, si de obicei provoaca mancarime. Poate aparea pe zone sau doar cateva pe tot corpul.

2. Roseata si umflare

Alergiile de obicei cauzeaza roseata si umflare mai ales in zona gurii si a fetei. Fructele de mare si ouale sunt printre cele mai comune alimente care provoaca alergii si prezinta aceste simptome.

3. Rinita alergica

In vreme ce febra fanului sau rinita alergica este cauzata de obicei de elemente din mediul inconjurator cum ar fi mucegaiul sau polenul, este provocata si de alergia la lactate. Ar trebui sa luati in consideratie o alergie la lactate daca simptomele nu se amelioreaza odata cu schimbarea anotimpurilor.

4. Eczeme

Eczema este cunoscuta si sub numele de dermatita atopica. este dureroasa, provoacea mancarime si o iritatie uscata care apare de obicei in zona fetei, la coate si genunchi. Poate fi agravata de transpiratie, haine sau uscaciune si poate fi dificil de tratat. Eczemele apar de obicei la alrgeiile la lactate, oua, peste si gluten.

5. Deranjament la stomac

Diaree, stare de greata si constipatie, pot fi simptomele unor alergii alimentare la lactate. Totusi poate fi mai des semn de intoleranta alimentara cum este intoleranta la lactoza sau gluten.

6. Soc anafilactic

Socul anafilactic este cel mai grav si din fericire cel mai rar intalnit simptom al alergiilor. Socul anafilactic reprezinta o reactie a intregului organism la alergen si cauzeaza respiratie dificila datorata umflarii cailor aeriene, scaderea rapida a tensiunii datorate dilatarii vaselor de sange. Socul anafilactic apare imediat dupa expunerea la alergen, asa ca de obicei cauza este usor de identificat.

Daca socul anafilactic apare, sunati de urgenta la 112 si administrati orice medicament contra alergiei a fost prescris de medic, daca aceasta este o alergie cunoscuta.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: