jump to navigation

Cum sa gatiti creveti ca intr-un restaurant? November 21, 2009

Posted by admin in Mancare.
Tags:
trackback

Crevetii sunt un aliment foarte apreciat. Aproape toti crevetii sunt procesati si inghetati langa mare. Cumparati creveti inca inghetati, cu cochiliile pe ei.

Pasi

  1. Scoateti cochilia si vena crevetului inainte de a gati, daca doriti.
  2. Pentru a gati 450 g de crevete, puneti la fiert 2 l de apa.
  3. Puneti putine sare in apa. Puteti adauga si suc de lamaie daca doriti.
  4. Opriti focul si turnati toti crevetii in apa.
  5. Lasati sa se inmoaie 3-5 minute sau pana ce sunt gata. Crevetii sunt foarte buni atunci cand sunt gatiti usor.
  6. Verificati taind unul in jumatate. Daca carnea sa este opaca in totalitate, atunci este gata.
  7. Scoateti-i din apa fiarta imediat.

Sfaturi

  • Fierberea sau inmuierea rapida a crevetilor este cea mai comuna metoda, dar crevetii pot fi teoretic gatiti in orice fel: intr-o cratita cu unt sau ulei, intr-o tava, pe un gratar, intr-un vas cu aburi sau intr-un cuptor incins.
  • Crevetii se supragatesc rapid si devin prea tari. Crevetii medii (cu o lungime de 5-7 cm) au nevoie de numai 2 minute; crevetii mai mari au nevoie de 3-5 minute.
  • Gatiti crevetii in cochiliile lor, daca se poate. Cochiliile protejeaza carnea delicata pe masura ce se gateste si adauga si aroma. Scoateti cochilia si vena dupa ce ii gatiti.
  • Adaugati creveti gatiti la feluri de mancare calda numai la finalul timpului de gatit astfel incat ei sa nu continue sa se gateasca.

Atentie

  • Aveti grija sa nu gatiti prea mult crevetii sau ei vor deveni prea duri si isi vor pierde din aroma.

     

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: