jump to navigation

Cum sa fiti o gazda primitoare cu o casa aranjata? November 18, 2009

Posted by admin in General.
Tags:
trackback

Va place ca familia si prietenii sa va viziteze, dar pregatirea casei necesita multa munca. Trebuie sa schimbati asternuturile, sa spalati cada si sa puneti un pres la intrare – si toate acestea pana ca ei sa apara. Exista metode de usurare a acestei munci, incat veti uri momentul cand oaspetii vor trebui sa plece.

Pasi

1. Pregatiti-va din timp astfel incat oaspetii sa se simta bine si sa nu creada ca va stau in cale. Curatati casa si dezordinea din camera de oaspeti. Flori proaspete, lumanari si ciocolatele sunt gesturi dragute si primitoare.
2. Faceti inca un set de chei pentru oaspeti astfel incat sa poata veni si pleca cand vor. Nu numai ca este un gest frumos, dar va va scuti de o grija.
3. Cumparati o saltea gonflabila in caz ca sunt prea multe persoane. Sunt ieftine, confortabile si pot fi umflate rapid. Cu mult inainte de venirea oaspetilor, umflati salteaua afara si lasati ca mirosul sa iasa. Asezati-va pe ea si verificati eventuale sparturi.
4. Puneti un cos de samponuri, sapunuri si lotiuni langa un vraf de prosoape proaspete la indemana oaspetilor.
5. Puneti un televizor mic in camera oaspetilor daca ei nu pot adormi rapid sau daca se trezesc mai devreme ca restul casei. Puneti si niste carti si reviste.
6. Desenati o harta a cartierului, aratand punctele de interes. Cumparati un ghid si specificati locurile speciale sau activitatile care i-ar putea interesa.
7. Oferiti un loc in care oaspetii sa poata despacheta si aseza lucrurile. Eliberati o parte din dulap si oferiti umerase.
8. Faceti-le turul casei. Aratati-le unde sunt pahare, vase si tacamuri, precum si mancarea. Incurajati-i pe cei ce se trezesc devreme sa se serveasca singuri.
9. Spuneti-le regulile casei. Specificati orele de culcare si trezire si mentionati evenimente speciale pentru a minimaliza neintelegerile.

Sfaturi

* Faceti-i pe oaspeti sa depinda cat mai putin de dv. Vor aprecia libertatea si dv la fel.
* Anuntati-i regulile sau procedurile casei – de exemplu, vor trebui sa aiba grija cand deschid usa ca sa nu fuga pisica.
* Daca nu puteti gazdui oaspeti confortabil in casa din orice motiv, oferiti-va sa ii ajutati sa faca rezervari la un hotel din apropiere.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: