jump to navigation

Care sunt tipurile de bere si cum se obtin? February 8, 2010

Posted by admin in Mancare.
Tags:
trackback

Toate berile sunt fie Ale, fie Lager

Poate parea total fals cand incercati sa alegeti din varietatea mare de beri disponibile in ziua de azi, dar este adevarat. In afara de cateva beri hibride care folosesc metode de productie ale ambelor tipuri, toate berile se incadreaza in una din aceste doua categorii – Ale sau Lager.

Totul incepe cu drojdia de bere

Drojdia de bere este cea care face diferenta intre Ale si Lager. Drojdia de bere Ale se aglomereaza in partea superioara a rezervorului de fermentare. In general, se dezvolta bine la temperaturi intre 150 – 220 C. Drojdia de bere Lager se dezvolta mai bine la temperaturi mai mici, de obicei 8-130 C, si se aglomereaza mai aproape de fundul rezervorului de fermentare. Drojdia de bere Lager de asemenea tinde sa fermenteze mai agresiv, lasand in urma mai putina dulceata reziduala si aroma decat drojdia de bere Ale.

Alte diferente in afara de cele referitoare la drojdia de bere

Tehnicile de preparare a berii sunt la fel de importante precum si drojdia de bere folosita. Dupa fermentare, Ale-urile nu au mai mult de cateva saptamani. Procesul de imbatranire este facut de obicei la 5-130 C. Lager-urile au cam aceeasi vechime, dar la temperaturi mult mai mici, 0-70 C, si pentru o perioada mai mult mai lunga, de obicei luni. Acest proces creaza o bere mai curata si mai clara.

Ce inseamna toate acestea?

Procesele de creare ale celor doua tipuri diferite de bere – lager, rece si eficient; si ale, cald si complex – duc la produse finale foarte diferite. Desi ambele sunt beri, cele doua sunt la fel de diferite ca si vinurile albe si cele rosii. Lager-urile sunt beri curate, racoritoare cu un gust si o aroma usoara. Ele sunt servite reci si merg bine cu o varietate de mancaruri. Ale-urile sunt beri complexe, pline de aroma. Multe sunt servite la temperatura camerei si contin un gust si o aroma puternica. Complexitatea lor face ca berea sa fie servita cu mai putine feluri de mancare.

Cum imi pot da seama de diferenta?

Uneori diferenta dintre Ale si Lager nu este foarte clara bautorului ocazional de bere si nu toate fabricile de bere specifica acest lucru pe eticheta. Pentru a afla mai multe despre fiecare tip de bere, cautati pe Internet.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: